Tuesday, May 15, 2007

Koppar.


Har jag någonsin nämnt att Henriettas mamma är besatt av kaffe- och teserviser?
Henriettas far räknade någongång ut att hon kunde utspisa 107 personer på kaffe eller te´. Serviser är liksom klänningar(och garn) inget man skaffar för att man behöver. Man skaffar det för att man vill ha.
Efter att ha genomlidit flyttningens alla kval, står det endast en servis Blå Blomst kvar inne hos mormor. Blå Blomst är alldeles för fint att ha på hemmet.
Det kliar i fingrarna på Henriettas mamma. Inte för att hon behöver utspisa 120 personer på kaffe eller te, utan för lusten att äga även blå blomst (med kaffekanna!)
Det är lätt att förstå den vånda som infann sig hos Henriettas mamma när hon insåg att de blå blommorna helt enkelt inte rymdes i skåp och lådor.
Lösningen var egentligen inte så svår. Till Henrietta kommer nu en trettiotals servis i brunt med små blommor. Den har blivit skåplös.
Henrietta tar emot med glädje.
Inser sedan med en suck vem som står i tur att ärva de 107 kopparna (och 4 kaffekannorna.)
Gu´tår!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Min mamma "samlade" på dukar och påslakan (med örngott). Hon hade en fantastisk förmåga att färgkombinera sängkläderna så att sängen såg extra inbjudande ut - att rätt av köra med det påslakanskitt som "hängde ihop" var inget för mamma. Då fnissade vi lite åt hennes duk och påslakanssamlande i dag börjar jag själv bli sugen...

4:49 AM  

Post a Comment

<< Home